Monique van der Ster

Zangeres. Beeldend kunstenaar. Docent.

Zingen en kunst maken lopen als een rode draad door het leven van Monique van der Ster.  Geboren in 1966 in Papendrecht, kreeg zij muziek al van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Terwijl leeftijdsgenoten buiten speelden, was Monique op haar kamertje te vinden. Daar nam zij stem voor stem de backingvocals op van haar favoriete artiesten zoals Abba, Queen, Singers Unlimited en de Andrews Sisters.

Op slechts 13-jarige leeftijd zat zij al in popbandjes in de regio en trad ze elk weekend op. Na de middelbare school studeerde Monique aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, maar na drie jaar besloot zij zich fulltime aan het zingen te wijden.

Deelname aan Veronica’s Sterrenjacht bracht haar in contact met Jody Pijper, en al snel werkte Monique als backingvocalist in haar vocal-groep. Sindsdien heeft ze aan talloze diverse en prachtige projecten gewerkt, van studio-opnames tot grote live producties, theaterprogramma’s, rockopera’s en cabaret. 

“Zingen is nog steeds mijn lust en mijn leven, en door de jaren heen heb ik heel veel diverse en mooie projecten mogen doen.”

Naast haar werk als zangeres is zij ook gaan coachen, zangles gaan geven en workshops gaan verzorgen. Niets geeft haar meer voldoening dan haar eigen passie voor het zingen over te brengen op anderen. Zij ziet het als haar missie om het plezier van zingen en samen zingen op een inspirerende manier aan te bieden aan iedereen die van zingen houdt.

Tijdens de lockdowns in de coronaperiode heeft Monique ook haar passie voor schilderen weer volop de ruimte gegeven. In haar leven verdeelt zij haar tijd tussen haar atelier, de zangstudio en het podium.

 

“Ik voel me dan ook een enorme geluksvogel en blijf me inzetten om anderen te inspireren voor muziek en kunst.”