Monique van der Ster

Zangeres. Beeldend kunstenaar. Docent.

ZINGEN EN KUNST MAKEN LOPEN ALS EEN RODE DRAAD DOOR MIJN LEVEN

Ik ben geboren in 1966 in Papendrecht, en muziek is me met de paplepel ingegoten. Als kind zong ik de hele dag. Terwijl mijn leeftijdsgenoten ondersteboven in een boom hingen, nam ik op mijn kamertje met 2 casette-recorders stem voor stem de backingvocals op die ik hoorde op de singletjes en albums van Abba, Queen, Singers Unlimited en Andrew Sisters.

Vanaf mijn 13e jaar zat ik in popbandjes in de regio en trad ik elk weekend op.

Na de middelbare school werd ik toegelaten op de Willem de Kooning Academie te Rotterdam, maar na 3 jaar stopte ik daarmee, om me fulltime aan het zingen te wijden.

Na deelname aan Veronica’s Sterrenjacht –waarin Lee Towers als gast optrad met zijn Jody’s Singers- nam Jody Pijper me op in haar vocal-groep en binnen een maand werkte ik als backingvocalist.

 

 

 

“Zingen is nog steeds mijn lust en mijn leven, en door de jaren heen heb ik heel veel diverse en mooie projecten mogen doen.”

Projecten

Van studio-zang tot grote live producties , lead-en backingvocals, theater-programma’s, rockopera’s en cabaret; de veelzijdigheid van het vak past me als een jas.

Het coachen, zangles geven en workshops verzorgen is er de afgelopen jaren op een natuurlijke manier als werk bij gekomen. Niets is mooier dan mijn eigen passie voor zingen overbrengen en doorgeven aan anderen.

Ik zie het als mijn missie om het plezier van zingen , en samen zingen, op een inspirerende manier aan te bieden aan eenieder die van zingen houdt.

Sinds de lockdowns in de corona-periode heb ik ook het schilderen weer volop de ruimte gegeven in mijn werkende leven, en verdeel mijn tijd tussen mijn Atelier, de zangstudio en het podium. 

“Ik voel me dan ook een enorme geluksvogel!”